Aita leida öö!

Ma ei oska öelda, kuidas Euroopas kultuuriga on. Igatahes kultuurisaateid paistab üllatavalt vähe olevat. Isegi Arte telekanalil. Jah, ma tean, et see on kultuurikanal. Aga ma vaatan sealt umbes kolm korda aastas mõne doki kui peale juhtun sattuma kogemata ja üritan reedeti sihtida Tracksi vaatama, mis tavaliselt ununeb. Kas on halvemat aega kultuurisaateks kui reede hilisõhtul (ja laupäeva ööl/hommikul kordusena)? Urrr, ma ütlen, ausõna. BBC paneb Artele pika puuga ära, häbilugu lausa. Üks sõna: podcast.

Sellegipoolest, kui juba vaatama satun ja hilise tunni tõttu ära ei vaju, on Tracks alati huvitav. Tekitab tunde, et Euroopa on huvitav koht. ee, ma tahtsin öelda, et Prantsusmaa ja Saksamaa tunduvad huvitavatena. Euroopa kultuurisaadet pole ju olemas, ega?

Nonii. Teine lahe üllitis, mis Arte abiga maha saadud on minu meelest dokisari “Durch die Nacht mit...” (“Into the night with”), mis kujutab endast kahe kultuuri-inimese muhedat õhtust/öist kondamist mõnes Euroopa linnas.
Olen näinud Adam Green’i ja Carl Barati Londonis mässamas (vanasti oli Youtube’is olemas, nüüd paistab, et vaid üks jupike on sinna üles jäänud. Aga Albionarks’i media alt peaks endiselt veel leidma – siin.)
Nähtud ka Julie Delpy ja Bela B Pariisis (google videos – siin.
Aga kus on ülejäänud ligi kakskümmend osa? Kas keegi oskab juhatada?

Lisa kommentaar